Εκλογή 5 νέων μητροπολιτών στην Εκκλησία της Ελλάδος

268

Με μηνύματα ενότητας ολοκληρώθηκε χθες η τέταρτη ημέρα των τακτικών εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι  “η υπακοή στο Συνοδικό Πολίτευμα είναι το Α και το Ω της Εκκλησίας”.

Κατά την τέταρτη ημέρα των εργασιών πέντε νέοι μητροπολίτες εκλέχθηκαν για την πλήρωση των κενών θέσεων στις Μητροπόλεις Λαγκαδά, Περιστερίου, Καστοριάς, Θήρας και Κιλκισίου.

Και οι πέντε είναι προσωπικές επιλογές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, γεγονός που όπως σχολιάστηκε στα πηγαδάκια στη Μονή Πεντέλης, δείχνει “τη δυναμική και την επιρροή του στους κόλπους της Εκκλησίας”.

Αυτοί είναι οι 5 νέοι μητροπολίτες

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, έλαβε 64 ψήφους, έναντι μόλις 11 ψήφων που έλαβε ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Καισαριανής Καλλίνικος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Νέος Μητροπολίτης εξελέγη ο Καλλίνικος Γεωργάτος, συγκεντρώνοντας 47 ψήφους, έναντι 26 ψήφων που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος από τη Μητρόπολη Κοζάνης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη με 55 ψήφους, έναντι μόλις 15 ψήφων που έλαβε ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ: Εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ: Εξελέγη ο Βαρθολομαίος Αντωνίου με 58 ψήφους, έναντι 11 ψήφων του συνυποψήφιού του αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου.