Π.Ε. Πιερίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Διεθνής εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών στον Όλυμπο»

204

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη στοχευμένη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο, το παγκόσμιο αυτό μνημείο φύσης και πολιτισμού, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων ποδηλασίας και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των Θεών.

Η δράση «Διεθνής εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών 2021» έλαβε χώρα στο Λιτόχωρο από τις 18 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, όπου εθελοντές επισκέπτες, αλλά και υπεύθυνοι ξένων δημοσιογραφικών μέσων επισκέφτηκαν τον Όλυμπο για να καθαρίσουν και να συντηρήσουν μονοπάτια της περιοχής, αλλά και για να καταγράψουν αυτή την προσπάθεια.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές και δημοσιογράφοι από την  Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία,  την Κροατία, τις ΗΠΑ αλλά και από την Ελλάδα, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντικών ομάδων της Πιερίας.

Η συγκεκριμένη δράση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντάσσεται στο ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Ολύμπου που έχει στοχοθετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου ο Όλυμπος να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν, το «brand name» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τους εθελοντές υποδέχθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά «Η ανάπτυξη του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στον Όλυμπο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σε αυτό στοχεύουμε συνεχώς. Μέσω της προώθησης του ορεινού ποδηλατικού τουρισμού, αυτή τη φορά,  αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας, συνθέτοντας μια δυνατή τουριστική ταυτότητα της Πιερίας. Παράλληλα μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό Brand Name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των δώδεκα θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί πόλο έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής μας».

Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολόλιο για την αγαστή συνεργασία με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την πρόσκληση που τους απηύθυνε, σημειώνοντας ότι θα προβάλλουν στη χώρα τους με τον καλύτερο τρόπο το βουνό των θεών.