ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας : Ούτε στην Πιερία, ούτε πουθενά, τσακίζουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά

226

Έναν χρόνο πριν η δικαιοσύνη έστειλε στη φυλακή την ηγεσία της νεοναζιστικής  εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, η εγκληματική της ιδεολογία ωστόσο συνεχίζει να γεννά βία και τρομοκρατία στη ρημαγμένη από τις κρίσεις χώρα μας.

Και θα συνεχίσει όσο η κυβέρνηση της Ν.Δ και οι υπουργοί της δείχνουν ανοχή και επιμένουν σε ανιστόρητες θεωρίες περί «δυο άκρων». Όσο η κοινωνία και όλες οι δυνάμεις που θέλουν να λέγονται προοδευτικές κωφεύουν στα σημάδια των καιρών.

Μετά την έξαρση των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Αττικής, κανείς πλέον δε δικαιολογείται να ξεχνά ότι ο εθνικισμός, η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ομοφοβία και ο βίαιος σεξισμός, είναι τα υλικά που γεννούν και τρέφουν τις νεοναζιστικές και φασιστικές συμμορίες, τα τάγματα εφόδου των δολοφόνων.

Κανείς πλέον δε δικαιολογείται να μένει απαθής και ουδέτερος απέναντι σε νεοναζί μαχαιροβγάλτες, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή και την απελπισία των νέων, των περιθωριοποιημένων, των κολασμένων της γης.

Να μην αφήσουμε να γίνουν τα σχολεία, οι γειτονιές και οι πλατείες μας ορμητήρια των φασιστών. Δικαιούμαστε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Και θα τον κερδίσουμε δίνοντας καθημερινά μάχες ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι.