Πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους στην ψυχαγωγία – τέλος τα τοπικά lockdown

567

Το τέλος των τοπικών lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως δεν θα ισχύει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες και η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Oι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπαίνουν σε κατάσταση ελευθερίας… μετά προσοχής, ενώ δεν θα υπάρχει δέσμη μέτρων αυστηροποίησης για τους ανεμβολίαστους, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι τα ήδη υπάρχοντα είναι επαρκή. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ισχύσουν για 15 μέρες.

“Δεύτερος κύκλος” πανδημίας

Το Μέγαρο Μαξίμου και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη μαζί με την Επιτροπή των Ειδικών κατέληξαν σε συγκεκριμένο πλάνο για τον “δεύτερο κύκλο” της πανδημίας κρατώντας ως “άσσο” στο μανίκι το γεγονός ότι το φετινό φθινόπωρο υπάρχει το εμβόλιο, με το οποίο έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα. Εκεί αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής.

Τι θα ισχύσει για τους εμβολιασμένους

Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους. Η φιλοσοφία είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπορέσουν πλέον να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητα, προστατεύοντας συγχρόνως τους ανεμβολίαστους, για τους οποίους δεν υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους, να μη χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα ή να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στις συναυλίες. Εκεί θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας. Το προσωπικό που εργάζεται σε όλους τους χώρους θα τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας.

Εξακολουθεί η χρήση μάσκας στους χώρους χρήσης από εμβολιασμένους στα πλαίσια της προστασίας τους.

Μεικτές περιοχές

Στους μεικτούς χώρους  ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.