Συνέντευξη της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Σκούφα στο ράδιο Flash 99.4

Ε. Σκούφα: «Η κυβέρνηση επέλεξε ως στρατηγική για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, τον εκφοβισμό και εκβιασμό, έναντι της στοχευμένης ενημέρωσης των ανεμβολίαστων πολιτών»

449

«Θα έπρεπε να υπάρξουν στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών και όχι μέτρα εκφοβισμού και εκβιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μιλώντας στο ράδιο Flash 99.4 και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη, για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που παρατηρούνται ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα.

Μέτρα εκφοβισμού και διχασμού των πολιτών

Όπως ανέφερε η βουλεύτρια Πιερίας, δεν υπήρξε μια συντονισμένη, καλά οργανωμένη και υπεύθυνη προσπάθεια ενημέρωσης, στο σύνολο των πολιτών. Η κα Σκούφα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως αντί να προβληματιστεί με τα χαμηλά ποσοστά και την περιορισμένη προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, προχώρησε σε μέτρα καταστολής, σε μέτρα διχασμού, ανθρώπων εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Ακόμα τόνισε χαρακτηριστικά πως «Δεν μπορείς να δίνεις ως κυβέρνηση εικόνα εφησυχασμού και να περιμένεις το ποσοστό εμβολιασμού στην Πιερία να ανεβεί. Δεν μπορείς να λες ότι όλα πάνε καλά, ή να δίνεις χαρτζιλίκια ή ίντερνετ. Χρειάζεται συνεχής και στοχευμένη ενημέρωση και όχι κυβερνητικές παλινωδίες», ενώ συμπλήρωσε ότι τα Νοσοκομεία είναι παντελώς απογυμνωμένα και υποστελεχωμένα και ήδη στη Β. Ελλάδα ασφυκτιούν. Ενδεικτικό δυστυχώς της κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας, είναι ότι η Ελλάδα κατέχει από τις χαμηλότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη στα ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών της.

Σχολεία: Η κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση για την ακροδεξιά βία

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες έξω από σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη, η κα Σκούφα επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η παρείσφρηση της ακροδεξιάς σε σχολικές μονάδες και η προσπάθεια προσηλυτισμού νέων μελών και νέων σε ηλικία συνανθρώπων μας, προβληματίζουν το σύνολο των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών αυτής της χώρας. Επίσης σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει δυστυχώς εναγκαλιστεί την άκρα δεξιά, υπουργοποιώντας ανθρώπους που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της και όχι να κρατά ίσες αποστάσεις. Θα πρέπει να καταδικάσει, να μιλήσει για ακροδεξιά βία και επεισόδια που προκαλούνται από ακροδεξιές οργανωμένες ομάδες οι οποίες συνεχίζουν να δρουν και να έχουν γραφεία στη Θεσσαλονίκη παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πριν λίγες μέρες, είναι δυστύχημα για την Παιδεία και τη Δημοκρατία μας», σημείωσε με έμφαση η βουλεύτρια Πιερίας.

Κοντά στους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα και προτάσεις

Στην ερώτηση γιατί ενώ βάσει των δημοσκοπήσεων η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις ακολουθούμενες πολιτικές φαίνεται να γιγαντώνεται, τα ποσοστά όμως του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν αυξάνονται θεαματικά, η κα Σκούφα επεσήμανε ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του με ακόμη περισσότερους πολίτες , ενώ θα πρέπει σε ορισμένα ζητήματα να “ανέβουν και οι τόνοι” της αντιπολίτευσης που ασκείται.

Κακές απομιμήσεις τα μέτρα ελάφρυνσης της Ν.Δ

Η κα Σκούφα χαρακτήρισε «κακές απομιμήσεις» τα μέτρα ελάφρυνσης που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έδινε την 13η σύνταξη και τα κοινωνικά μερίσματα, τότε η Ν.Δ τους χλεύαζε. «Σήμερα προσπαθούν να εφαρμόσουν κακές απομιμήσεις ως κοινωνική πολιτική με πολύ λιγότερα κονδύλια, παροχές και κοινωνικά προγράμματα».