Εισήγηση Λοιμωξιολόγων: Στο “κόκκινο” Σέρρες και Καρδίτσα – Παραμένουν τα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και ακόμη 10 Περιφέρειες

387

Στην εισήγηση να περάσουν οι Σέρρες και η Καρδίτσα στο “κόκκινο” με αφορμή τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού του τελευταίου διαστήματος, φαίνεται πως προχωρά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η Επιτροπή εισηγείται επίσης να παραμείνουν στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη και ακόμη δέκα περιοχές. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο, μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής.

Μετακίνηση… γλεντζέδων από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες

Να υπάρξει “προληπτικό mini lockdown” στην περιοχή καθώς διακυβεύεται το αγαθό της δημόσιας υγείας, ζήτησε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στον Flash 99,4 fm, δηλώνοντας προβληματισμένος για το γεγονός ότι Θεσσαλονικείς επιλέγουν την πόλη του για διασκέδαση μετά τη μία τα μεσάνυχτα, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην κυκλοφορία, ούτε απαγορεύεται η μουσική στα καταστήματα.

“Συμβαίνει το ίδιο ακριβώς με πέρυσι, την ίδια εποχή με πέρυσι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσάφης.

“Η ύπαρξη διαφορετικής κατάστασης στις Σέρρες σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές προσελκύει πολλούς επισκέπτες στις Σέρρες που δεν έχουν περιοριστικά μέτρα” εξήγησε συμπληρώνοντας πως μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα. Και συμπλήρωσε: “Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε συνωστισμό, μεταφορά ιικού φορτίου που μετατρέπει μια περιοχή σε υγειονομική βόμβα. Αυτό συνέβη και πέρυσι, αυτό συμβαίνει και φέτος. Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να παρθούν μέτρα εντατικοποίησης των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων”.

“Χρειάζονται οριζόντια μέτρα από την Πολιτεία. Ζητάμε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού των μετακινήσεων από μια περιοχή σε κάποια άλλη, να υπάρχει ομοιογένεια στα μέτρα” σχολίασε ο δήμαρχος Σερρών.

“Να μην καταστούν οι Σέρρες πηγή έλξης κάποιων ανθρώπων. Το διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην περιοχή μας, την καθιστά υγειονομική βόμβα”.

Ο δήμαρχος Σερρών μίλησε και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού της περιοχής του, όπου κυμαίνονται στο 40%, εξηγώντας πως πρόκειται για σύνθετο ζήτημα και πως παρατηρούνται διαφοροποιήσεις ακόμα και σε διάφορες περιοχές εντός του νομού.