Αν. Μανώλας εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

359
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Αν. Μανώλας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Δ. Πασχάλη, προκειμένου να συζητηθεί η εκπόνηση κοινών δράσεων πολιτισμού και παιδείας του Δήμου με το ΔΙΜΜΑ.
Κατά τη συνάντηση, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Αλεξανδρείου, ο Δήμαρχος κ. Αν. Μανώλας αναφέρθηκε στη γενναία δωρεά των τριών ασθενοφόρων από τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη προς το ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, εκ των οποίων το ένα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας στις ημέρες της πανδημίας που διανύουμε.
Αναφορά έγινε και στην ουσιαστική συμβολή του κ. Πασχάλη στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Πύδνας, ήδη από το 2014, με συναυλίες και παραστάσεις, υπό την αιγίδα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ, αλλά και στην αθόρυβη και αποτελεσματική αρωγή του κ. Πασχάλη, όπου υπήρχε ανάγκη στα πλαίσια βοήθειας προς το συνάνθρωπο.
Συζητήθηκαν συνέργειες δράσεων πολιτισμού με τη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων του Δήμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΔΙΜΜΑ, υπό την αιγίδα του Αλεξανδρείου, σε παγκόσμια διαδικτυακή σύνδεση, καθώς και προβολές ταινιών με θέματα από την αρχαιότητα, σε 3d διάσταση για τα παιδιά, μόλις αρθούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας από τον COVID-19, έτσι ώστε με σεβασμό στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας να προβληθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά κατά το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.