Έναρξη μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

252

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός έναρξης μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο στην αίθουσα της Βαρναβείου Βιβλιοθήκης. Παρέστησαν ο Διευθυντής, καθηγητές και μαθητές της Σχολής, καθώς και γονείς.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι σκοπός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Να σημειωθεί ότι η διδασκόμενη ύλη είναι η καθορισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και στο τέλος της φοίτησης δίδονται πιστοποιημένοι τίτλοι σπουδών από το Υπουργείο.

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Σχολής, στον β΄ όροφο του κτιρίου, πάνω ακριβώς από τη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη. Η στέγαση της Σχολής σε νέες κατάλληλες εγκαταστάσεις, με σύγχρονο εξοπλισμό, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην ήδη πετυχημένη πορεία της.

Μετά τον Αγιασμό, ο Διευθυντής της Σχολής Δημήτριος Μανούσης ανακοίνωσε τους νέους διπλωματούχους της Σχολής, ενώ ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διπλώματα.