Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω οπλοβομβίδας σε χειραποσκευή επιβάτη με προορισμό την Τουρκία

258

Οπλομβίδα βρέθηκε στη χειραποσκευή ενός άνδρα που ταξίδευε από το Μόναχο με προορισμό την Τουρκία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ευρεία αστυνομική επιχείρηση και να αποκλειστεί επί τρεις ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Σύμφωνα με την Muenchner Merkur, ένας 28χρονος άνδρας, κάτοικος Βαυαρίας, ο οποίος ταξίδευε για διακοπές στην Τουρκία, βρέθηκε να μεταφέρει την οπλομομβίδα στη χειραποσκευή του, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των αρχών του αεροδρομίου του Μονάχου. Ο άνδρας υποστήριξε ότι βρήκε την οπλομβομβίδα πριν από δύο εβδομάδες, σε μια περιήγησή του στην εξοχή στην Ελβετία, αλλά δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για ποιο λόγο τη μετέφερε στις αποσκευές του, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν φάνηκε να έχει επίγνωση του πόσο επικίνδυνο ήταν το αντικείμενο.

Η οπλοβομβίδα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς, ενώ η περιοχή του αεροδρομίου αποκλείστηκε για τρεις ώρες. Ο νεαρός άνδρας θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την προσπάθεια μεταφοράς εκρηκτικών και την απειλή της ασφάλειας πτήσεων, αλλά και το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης. Είναι ανοιχτό εάν το αεροδρόμιο ή οι αεροπορικές εταιρίες θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις για την καθυστέρηση που προκλήθηκε.