Επίσκεψη του  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεωργίου Διδασκάλου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου: “Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του πολιτιστικού πλεονεκτήματος της Πιερίας, με έμφαση σε έργα υποδομής και προστασίας των αρχαιολογικών μνημείων στην περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου”

333

Με επίκεντρο τον πολιτισμό πραγματοποιήθηκε εχτές η γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Σε πολύ θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία και την αντιπλημμυρική θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου του Δίου. Παράλληλα παρουσιάστηκαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, οι στοχεύσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου στον θεμελιώδη πυλώνα του πολιτισμού, ενώ έγιναν γνωστός ο βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός των δύο φορέων.

“Αποτελεί κοινό μας στόχο η ανάδειξη του πολιτισμού στην περιοχή μας και προς τούτο επιδιώκουμε πάντα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μας με τους Δήμους της Πιερίας την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και δράσεων που προάγουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά”, επισήμανε χαρακτηριστικά η κα Σοφία Μαυρίδου.