Εμβολιασμοί: Η Πιερία ανάμεσα στις περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά

757

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε και τις περιοχές εκείνες της χώρας όπου καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, οι περιοχές αυτές είναι: Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι και σε αυτές τις περιοχές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες. Στην Πιερία ωστόσο δεν έχουμε δει καμία τέτοια στοχευμένη δράση ως τώρα.

Εμβολιασμοί: Πόσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις

Περισσότεροι από 12.080.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι πολίτες που έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου, εκτιμώνται σε πάνω από 6.415.000 -που αντιστοιχεί σε ποσοστό 61,1% του γενικού πληθυσμού και 70,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει περισσότεροι από 6.060.000 συμπολίτες μας -δηλαδή ποσοστό 57,7% του γενικού πληθυσμού και 67,2% επί του ενήλικου πληθυσμού.