Αρχική Χωρίς κατηγορία Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης

373

Αποσωληνώθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται από το Σάββατο με κοροναϊό, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης δεν είχε εμβολιαστεί και χρειάστηκε να διασωληνωθεί λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό έχει υποκείμενο νόσημα.
Παρότι υπάρχουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης, οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη πορεία της υγείας του, καθώς η κατάσταση του εξακολουθεί να είναι σοβαρή.

Η ανακοίνωσή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός

“Σήμερα 28/9/2021, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε ελαφρά βελτίωση και αποσωληνώθηκε.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή επί του παρόντος”.

H σύζυγός του μιλά για τους λόγους που δεν έκανε το εμβόλιο

Στους λόγους που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Alpha η σύζυγός του.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να το κάνει. Για θέματα υγείας», δήλωσε η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη που δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και πρόσθεσε: «Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών. Πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη και έχει πολλές ευαισθησίες».

Σύμφωνα με την ίδια, όλη η οικογένειά του τον παρότρυνε να εμβολιαστεί.

«Μου έλεγε: “Ας περιμένω λίγο ακόμα…”. Είμαι πολύ διακριτικός άνθρωπος, δεν είμαι καταπιεστική και σέβομαι την προσωπικότητα του άλλου, δεν επιβάλλομαι. Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Προσπαθώ. Προσεύχομαι…» πρόσθεσε.

Η περιπέτεια για τον πολιτικό και την οικογένειά του ξεκίνησε την 17η Σεπτεμβρίου, όταν πήγε στον Ευαγγελισμό και έκανε τεστ για κοροναϊό, το οποίο βγήκε θετικό και του είπαν να πάει στο νοσοκομείο, όμως εκείνος προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι με την καθοδήγηση των γιατρών.

«Ο πυρετός ανέβαινε 37, 38… Ήταν με αντιπυρετικό. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει για τον κοροναϊό, είχε πάρει και οξυγόνο για βοήθεια αν χρειαστεί… Με το οξύμετρο στο χέρι. Όλη τη διαδικασία όπως θα έπρεπε για νοσηλεία στο σπίτι. Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39 είπα: “Βασίλη φεύγεις για το νοσοκομείο!” Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα» σημείωσε η σύζυγός του.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης είχε επιλέξει να παραμείνει στο σπίτι και να μην πάει στο νοσοκομείο, από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός.

«Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε πήγαινε στο νοσοκομείο. Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον Ευαγγελισμό του είχαν πει έλα να κάνει νοσηλεία. Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες όπως είναι, δεν προσθέτω ούτε αφαιρώ» ανέφερε.

Βασίλης Λεβέντης: Τι έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τα εμβόλια

Ο Βασίλης Λεβέντης που δίνει τη “μάχη” του στον Ευαγγελισμό πάσχοντας από κοροναϊό, σε πρόσφατη συνέντευξη του στον τοπικό σταθμό MesogeiosTV, είχε μιλήσει υπερ του εμβολιασμού των πολιτών και υπέρ της επιστήμης.

«Πρέπει να προτείνουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Αυτοί που σήμερα λένε να μην κάνουμε εμβόλιο είναι κάτι ακροδεξιοί, κάτι αρνητές που μιλάνε για συνωμοσίες, για Σόρος, διάφορες τρέλες που αναγράφονται στο ίντερνετ. Και δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν; Τι θέλουνε, να πεθάνει ο κόσμος; Εμείς στην Ένωση Κεντρώων συστήνουμε σε όλους να εμβολιαστούν» είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε προσθέσει πως ο κόσμος οφείλει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιδημιολόγους και να συμβουλεύεται τον προσωπικό του ιατρό, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συγκεκριμένη συνέντευξη «Είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Είναι η ώρα της επιστήμης».