Κρήτη: Εκκενώνονται τα σχολεία

290

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη κλείνουν όλα τα σχολεία της Π. Ε. Ηρακλείου

Αναστάτωση επικράτησε μετά το σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη. Αμέσως μετά το σεισμό οι μαθητές των σχολείων βγήκαν στις αυλές.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ . Καρτσωνάκη τα παιδιά παραμένουν στις αυλές των σχολείων και αναμένουν νεότερες οδηγίες.

Ωστόσο ήδη υπήρξαν τηλεφωνήματα σε γονείς σε δημοτικά του Ηρακλείου να παραλάβουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου κ.Μεπλαδάκη τα παιδιά παραμένουν στις αυλές μέχρι να τα παραλάβει ο ίδιος ο γονέας.

Σοβάδες έπεσαν επίσης σε σχολεία σε Θραψανό και Γούβες  με την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων να έγκειται στην αρμοδιότητα της περιφέρειας αλλά και μείζον πρόβλημα τι θα γίνει με τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται όπως αναφέρει ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης στον 98.4.

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη κλείνουν όλα τα σχολεία της Π. Ε. Ηρακλείου.  Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης τα σχολεία. 

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.