Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: “Το θέμα με την Αρχιεπισκοπή είναι λήξαν”

327

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ελπιδοφόρο, μετά τη “συγγνώμη” του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας”, παρουσία Ερντογάν και Τατάρ.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: “Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και σε αυτή συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.