Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις σε Λόφο, Ράχη & Άγιο Δημήτριο

Κώστας Κουκοδήμος: Αναβαθμίζουμε την κυκλοφοριακή ασφάλεια στην πόλη & στις κοινότητες

515

Τη βελτίωση των οδικών υποδομών της Δ.Κ. Λόφου (οικισμοί Λόφου & Ράχης), καθώς και της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Δημητρίου, εξασφαλίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού μελέτης 279.108,65 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), οι οποίες είναι σε εξέλιξη από τον Δήμο Κατερίνης.

«Με σχέδιο και πρόγραμμα συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής κίνησης στην πόλη και στις κοινότητες. Αναβαθμίζουμε άμεσα την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Εν τω μεταξύ, αυτοψία στα σημεία των παρεμβάσεων πραγματοποίησαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Ευστάθιος Κεραμιδιώτης, Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργος Κυριακίδης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων

Με τις παρεμβάσεις βελτιώνονται:

– στην Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου 1104μ. οδικού δικτύου εκ των οποίων τα 809 μ. αφορούν ασφαλτοστρώσεις και τα 295μ. τσιμεντοστρώσεις.

– στην Δ.Κ. Λόφου 908μ. οδικού δικτύου ασφαλτοστρώνονται

– στον οικισμό Ράχης της Δ.Κ. Λόφου ασφαλτοστρώνονται 100μ. από την Εκκλησία έως το πνευματικό κέντρο.

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σε οδούς που είτε είναι παλιές τσιμεντοστρώσεις και σήμερα η πρόσβαση – διέλευση από αυτές χαρακτηρίζεται δύσκολη έως επικίνδυνη (τριμμένο σκυρόδεμα με εμφανή τον οπλισμό) είτε πρόκειται για κατεστραμμένα ασφαλτικά λόγω ελλιπούς (έως ανύπαρκτου) υλικού οδοστρωσίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική  Ανάπτυξη της Ελλάδας  (Π.Α.Α.) 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER», με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη.