Ποδηλατοβόλτα στην Ολυμπιακή Ακτή

260

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κλείνει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με μία ποδηλατοβόλτα στην Ολυμπιακή Ακτή.

Ντυθείτε ανάλογα με ανοιχτόχρωμα ρούχα, ελέγξτε τα ποδήλατά σας, φρένα, αλυσίδα, ελαστικά, φώτα (υποχρεωτικά εμπρός και πίσω), και ραντεβού στις 19.30΄ στην πλατεία Ελευθερίας. Σε περίπτωση βροχής, η βόλτα ακυρώνεται.

Σε κάθε βόλτα:

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με δική του, ατομική ευθύνη. Η βόλτα θα έχει σχετικά γρήγορο ρυθμό (Οι ανήλικοι συμμετέχουν μόνο με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, με την προϋπόθεση να μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της βόλτας).

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιδεικνύουν άμεμπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας, υπακούοντας στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σεβόμενοι οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες και ακολουθώντας την πορεία και τον σχηματισμό τής ποδηλατικής ομάδας, ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος για τους ίδιους και τους συμποδηλάτες τους.

Σε περίπτωση που αντιληφθεί κανείς οποιαδήποτε παραβατική ή προσβλητική συμπεριφορά οδηγού, πεζού ή ποδηλάτη, ή συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο τη βόλτα στο σύνολό της ή κάποιον συμμετέχοντα ατομικά, χρήσιμο είναι να ειδοποιείται ο εκάστοτε οδηγός τής βόλτας.

Η Ποδηλατική Από-Δραση και τα μέλη της δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια ποδηλατοβόλτας. Ο σύλλογος συνεισφέρει στην οργάνωση της βόλτας, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της, αλλά δεν αναλαμβάνει την οποιαδήποτε ευθύνη. Πρόκειται για απλές προσκλήσεις σε βόλτα και όχι για προσκλήσεις συμμετοχής σε διοργάνωση