Δήμος Κατερίνης: Προτεραιότητα στις διαβάσεις έχουν οι πεζοί

Σήμερα στις 19:30 η ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας

206

«Η Κατερίνη σέβεται τους πεζούς, σταματάμε στις διαβάσεις, σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» ήταν το μήνυμα της ενημερωτικής δράσης, που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα από τον Δήμο Κατερίνης και την Ποδηλατική Από – Δραση σε πολυσύχναστη διάβαση, στην πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη), στο ύψος της οδού Δ.Αρεοπαγίτου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας με την πολύτιμη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών, καθώς και με τη μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση δημοτών όλων των ηλικιών. Παρών στη δράση ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, καθώς και μέλη της Ποδηλατικής Από – Δρασης, οι οποίοι ενημέρωναν τους οδηγούς οχημάτων για την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις. Ταυτόχρονα έγινε και ενημέρωση σε διερχόμενους πεζούς, ότι, η ασφαλής διάσχιση των οδών γίνεται αποκλειστικά από τις διαβάσεις.

Εν τω μεταξύ με την προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη & ώρα 19:30 ποδηλατοβόλτα, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και προορισμό την Ολυμπιακή Ακτή ολοκληρώνεται – ο αφιερωμένος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας – κύκλος εκδηλώσεων που το χρονικό διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη.