Σε τροχιά ολοκλήρωσης η μελέτη  για την οδική σύνδεση Ελατοχωρίου-Καταφυγίου Κοζάνης  με την αρωγή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

351

Συνάντηση εργασίας, στο γραφείο της στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, είχε η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου με τον τέως Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης κ. Ζήνωνα Σατραζέμη και τον τ. Πρόεδρο της Τ.Κ. Καταφυγίου Κοζάνης και νυν Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ιωάννη Τζέλλα με θέμα την κατασκευή της διαπεριφερειακής οδού «Ελατοχώρι-Καταφύγι».

Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας δασικής οδού, έναν οδικό άξονα υψίστης χρησιμότητας που θα ολοκληρώνει την σύνδεση όλων των οικισμών των Πιερίων και παράλληλα θα ενώνει την Κεντρική με τη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο και διαχρονικό αίτημα των Τοπικών Αρχών, το οποίο έχει ως στόχο την αναζωογόνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Παράλληλα το έργο θα συμβάλει στην ευκολότερη και οικονομικότερη μεταφορά προσώπων και αγαθών και στην προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών.

Ήδη είχαν προηγηθεί κατά το παρελθόν  συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα έλλειψη άρτιας μελέτης περιβαλλοντικών όρων αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την κατασκευή του έργου.

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Μανώλη Στεργίου αποφάσισε για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων της μελέτης και την επικαιροποίησή της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Γρηγόριο Τσιούμαρη και τον Δήμαρχο Βελβεντού κ. Μανώλη Στεργίου και συμφώνησαν να γίνει μία ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Κατερίνη, με σκοπό των συντονισμό των περεταίρω ενεργειών.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη οι κ.κ. Σατραζέμης και Τζέλλας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην κα Μαυρίδου για το αμείωτο ενδιαφέρον και την όλη στήριξή  στην  προσπάθεια κατασκευής του οδικού αυτού άξονα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

«Με την αρμονική  συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσης η μελέτη για ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας μεταξύ των ορεινών όγκων και στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Η νέα οδική αρτηρία αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική Πιερίας-Κοζάνης-Ημαθίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.