ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική ταραχή μια μέρα μετά τη ΔΕΘ, λόγω Κούλογλου

290

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, ένα άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου στάθηκε αρκετό για να σπάσει η εύθραυστη εσωκομματική εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επετεύχθη πρόσφατα όταν διευθετήθηκε και το θέμα του εμβολιασμού του Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Κούλογλου, με άρθρο του στο tvxs, καίτοι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη -Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δεν είχε νικητή και ήρθε ισοπαλία αποδομώντας μάλιστα και το βασικό “σύνθημα” του κ. Τσίπρα: Νέα αρχή.

“Παρά τις προσδοκίες του, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πυρκαγιές και το φιάσκο του ανασχηματισμού. Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής” έγραψε στο εν λόγω άρθρο ο ευρωβουλευτής ενώ σε άλλο σημείο του, στάθηκε επικριτικός στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποδοχής να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας:

“Η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση. Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την “προοδευτική διακυβέρνηση” θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας”.

Πρώτη “μπαλωθιά” από Πολάκη

Ο πρώτος που αντέδρασε απευθυνόμενος επί προσωπικού στον κ. Κούλογλου, ήταν ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο facebook, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, τον κάλεσε να εγκαταλείψει την πολιτική και να επιστρέψει στη δημοσιογραφία:

“ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!

Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαού πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!

Αν εσύ είδες “ισοπαλία” στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό “εκ προσωπικοτήτων” που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..” έγραψε επακριβώς ο βουλευτής Χανίων.

Στον “χορό” και ο Παπαδημούλης 

Χωρίς να τον κατονομάσει, κατά Κούλογλου, σχολίασε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης          (είναι μακράς διαρκείας η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ)

“Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη #ΔΕΘ_2021. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!”, σχολίασε ομοίως δια facebook, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.