Πάντα σε πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη, η ανάδειξη και η ποιοτικά διαφοροποιημένη παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα στην Πιερία

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Στόχος μας είναι η Πιερία να αποτελεί εξωστρεφή και διακριτό τόπο βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα».

246

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν ο  πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και ένας από τους κύριους διαμορφωτές των θέσεών της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και ανάπτυξης της υπαίθρου, Αλέξανδρος Κοντός, ο Διονύσιος Φόλιος, ο Δημήτριος Μανώσης και ο Δημήτριος Ντούρος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, με την ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και όλων των συγκριτικών και απόλυτων πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα της Πιερίας.

Τα προϊόντα της Πιερικής Γης, αποτελούν μια δυναμική κοιτίδα παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων καθώς διαθέτει ένα άριστο αναπτυξιακό υπόβαθρο λόγω της θέσης της και ένα δυναμικό τοπικό αγροτικό καλάθι με παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα.

Παρόλο που ζούμε σε μια έντονη πίεση λόγω των κοινωνικών, οικονομικών αλλαγών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που υποχρεούμαστε να εφαρμόσουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρωτογενής τομέας για την Πιερία, συνεχίζει να αποτελεί το στυλοβάτη της σημερινής της τοπικής οικονομίας.