Λαρισαίος πλήρωσε κινητό που παρήγγειλε μέσω ίντερνετ και κοιτάξτε τι του έστειλαν…

235

Πλήρωσε 175 ευρώ προκαταβολή για να αγοράσει κινητό τηλέφωνο, όμως όταν έλαβε το δέμα διαπίστωσε πως έπεσε θύμα απάτης, καθώς το κουτί που παρέλαβε, ήταν όντως από συσκευασία κινητής τηλεφωνίας, αλλά δυστυχώς ήταν άδειο.

Θύμα μιας ακόμα απάτης μέσω του διαδικτύου, έπεσε αυτήν τη φορά -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ένας 25χρονος Λαρισαίος ο οποίος σε ιστοσελίδα αγγελιών βρήκε αγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου.

Μετά από επαναλαμβανόμενες επικοινωνίες, μέσω της εφαρμογής «viber», ο 25χρονος συμφώνησε με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του κινητού στην αγοραπωλησία του τηλεφώνου και στην τιμή των 350 ευρώ. Μάλιστα, η συμφωνία τους προέβλεπε, πως ο 25χρονος αγοραστής θα κατέθετε το μισό της αξίας (175 ευρώ) σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε από τον δράστη και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα το κατέθετε με την παραλαβή του κινητού.

Όπως και έγινε, μόνο που όταν ο 25χρονος Λαρισαίος παρέλαβε προ ημερών το δέμα από την μεταφορική εταιρεία, διαπίστωσε ότι περιείχε μόνο ένα άδειο κουτί κινητού τηλεφώνου. Αντιλαμβανόμενος την απάτη ο 25χρονος επιχείρησε να τηλεφωνήσει ξανά στον δράστη για να ανακαλύψει πως αφενός είχε ενεργοποιήσει τη φραγή εισερχομένων κλήσεων, αφετέρου είχε διαγράψει τα μηνύματα από τις συνομιλίες τους στην εφαρμογή «viber».

Ο 25χρονος κατήγγειλε την απάτη στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.