Κωνσταντίνος Κουτρουπάς : ανακριβές και αναληθές το περιεχόμενο της επιστολής της «ΠΑΕ Πιερικός»

290

Με δυσάρεστη έκπληξη, διάβασα την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Πιερικός και τις ανακρίβειες στις οποίες υπέπεσε ο συντάκτης της επιστολής, αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησα στον δημοσιογράφο κ. Κολίτση, με αφορμή την αποχώρησή μου από τα διοικητικά δρώμενα της Α.Ε. Καρίτσας.

Μεταξύ άλλων, στην ως άνω συνέντευξη αναφέρθηκα και στην ομάδα του Πιερικού. Προφανώς, ο συντάκτης της επιστολής, είτε δεν άκουσε το απόσπασμα αυτό της συνέντευξης, είτε δεν κατανοεί επαρκώς την ελληνική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει  αυτολεξεί: «θέλει να αγοράσει ολόκληρη την ομάδα. Υπό όρους μάλιστα και προϋποθέσεις». Στην πραγματικότητα, ουδέποτε είχα πρόθεση να «αγοράσω» τον Πιερικό. Άλλωστε, δεν είχα αντιληφθεί ότι ήταν προς πώληση.

Ειδικότερα, όπως ανέφερα και στη συνέντευξη, ο Δήμαρχος Κατερίνης, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, μου ζήτησε να βοηθήσω και να «τρέξω», κατά τα λεγόμενά του, την ομάδα. Με διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από την κρατική επιχορήγηση για το στοίχημα και την επιχορήγηση για τη συμμετοχή της ομάδας στη SuperLeague 2.

Με τον Δήμαρχο Κατερίνης υπήρξαν και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, στις οποίες  του κατέστησα σαφές ότι για να συνδράμω στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να πληρούνται οι όροι, που του έθεσα, οι οποίοι αφορούσαν την Διοίκηση και την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος. Επίσης, συναντήθηκα δια ζώσης με στενό συνεργάτη του Δημάρχου Κατερίνης, μετά από παρότρυνση του ίδιου του Δημάρχου, στον οποίο επανέλαβα τους ίδιους όρους. Επιπλέον, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και έτερος στενός συνεργάτης του Δημάρχου, για να ζητήσει εμπράκτως τη στήριξή μου στην ομάδα του Πιερικού, εκ μέρους του Δημάρχου, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος προθυμοποιήθηκε να προγραμματίσει συνάντηση μαζί μου, επιστρέφοντας από τις διακοπές του.

Η συνάντηση αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς από τις μέχρι τότε επαφές μου με τους συνεργάτες του και την επικοινωνία μου μαζί του αποδείχθηκε ότι υπήρχε διάσταση απόψεων στα διοικητικά και οργανωτικά θέματα της ομάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η συνεργασία αυτή.

Εν κατακλείδι,το ανακριβές και αναληθές περιεχόμενο της επιστολής της «ΠΑΕ Πιερικός» και ανάλογες πρακτικές της προσβάλλουν την, κατά τ’ άλλα, ιστορική ομάδα του νομού μας και δικαιώνουν την επιλογή μου να μην εμπλακώ, υπό αυτές τις συνθήκες, στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας αυτής. Άλλωστε, στο νομό Πιερίας, λίγο πολύ, όλοι μας γνωριζόμαστε.

 

Υ.Γ. Με χαρά και άδολη διάθεση θα προμηθευτώ, στο άμεσο μέλλον, ένα εισιτήριο διαρκείας της ιστορικής ομάδας του Πιερικού.