Μ. Παγώνη για εμβολιασμούς: Αποτύχαμε στον στόχο για 80% στα τέλη Αυγούστου

267

Στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος να πετύχει τον στόχο που είχε τεθεί αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο OPEN, σημείωσε χαρακτηριστικά πως “αποτύχαμε στον στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια”.

Η κα Παγώνη πρότεινε οι γιατροί να επισκεφτούν σχολεία για να εμβολιάσουν μικρά παιδιά, τα οποία θα έχουν την έγγραφη άδεια των γονιών τους.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα για την εστίαση σε σχέση με τα παιδιά, εκτίμησε ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές. “Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως είπε και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή θα πρέπει να παίρνει γρηγορότερα τις αποφάσεις”.

Όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν υπάρχει ερημιά όπως υπήρχε τις τελευταίες μέρες δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό και να στέκονται εκεί και να περιμένουν. Επομένως θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται”.