Θύελλα αντιδράσεων από ηθοποιούς για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

381

Σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο λέγοντας πως “οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι με αδυναμίες”.

Αναφερόμενη στον προφυλακισμένο Πέτρο Φιλιππίδη είπε: «Όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Και ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τις δικές του. Τι θέλουμε άλλο; Να τον κρεμάσουμε κιόλας;».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεσήκωσαν “θύελλα” αντιδράσεων με γνωστούς ηθοποιούς να παίρνουν θέση δημοσίως.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Αρχικά ο αντέδρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha “Καλύτερα δε γίνεται”, σχολίασε πως ήταν άστοχο αυτό που είπε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μεταξύ άλλων σημείωσε:  “Ο τρόπος που το είπε δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζει κανονικά τη σκέψη της ή αν έχει μπερδευτεί και η ίδια στον τρόπο που μίλησε και πώς τοποθετήθηκε. Έτσι νομίζω απ’ όσο ξέρω την Ελισάβετ από πολύ νέα. Φαντάζομαι ότι αν είχε συμβεί στην κόρη της δεν θα μιλούσε με τον ίδιο τρόπο”.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Εναντίον της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στράφηκε και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Είναι αδυναμία… μα δεν είναι κακούργημα; Φταίνε τα σκοτάδια του… μα δεν είναι το σκοτάδι το ίδιο; Δεν κάνουμε τόσο παρέα πλέον… μα δεν ήσασταν στενοί φίλοι; Λυπάμαι για τους θύτες… δεν τους καταδικάζω τους θύτες; Καθίστε καλά… όχι, εσείς καθίστε καλά», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στα social media.

 

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος είναι μέλος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, αντέδρασε επίσης στις δηλώσεις αυτές και με μια ανάρτηση του στο Facebook έριξε τα βέλη του στην Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

“Μια σκέψη: Αντί τα κανάλια να ‘κόβουν’ τις επαναλήψεις εκπομπών με πρωταγωνιστές κατηγορούμενους για βιασμούς – κακοποιήσεις (αδικώντας έτσι και συναδέλφους που πραγματικά δεν είχαν ιδέα), δεν θα ήταν προτιμότερο να εξαιρούν από τις νέες παραγωγές τους πρωταγωνιστές που υποστηρίζουν δημοσίως τους κατηγορούμενους βιαστές – κακοποιητές; Πιο τίμιο μου φαίνεται”, έγραψε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Δείτε την ανάρτηση του Πασχάλη Τσαρούχα με τα “καρφιά” για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Facebook

Το θέμα σχολιάστηκε και στην εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1 με γνωστούς ηθοποιούς να παίρνουν θέση.

Η ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η αδυναμία στον τζόγο είναι μια αδυναμία που αφορά εσένα και καταστρέφει εσένα, αλλά να έχεις μία αδυναμία πληγώνοντας και καταστρέφοντας κάποιον άλλον, αυτό δε λέγεται αδυναμία, αυτό λέγεται διαστροφή”.

Η Βάσια Παναγοπούλου και ο Κώστας Αρζόγλου μιλώντας στην εκπομπή εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους. Ο Κώστας Αρζόγλου χαρακτήρισε “τελείως λάθος” τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου τονίζοντας πως “όλοι έχουμε αδυναμίες αλλά σε καμία περίπτωση αυτές δεν είναι ποινικά διώξιμες”.

Η Βάσια Παναγοπούλου με τη σειρά της ανέφερε πως αυτό που η ίδια συμπέρανε είναι πως “η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη είναι φίλη με τον Πέτρο Φιλιππίδη και προφανώς ήθελε να φέρει εκεί τη συζήτηση” χαρακτηρίζοντας τις απόψεις που εξέφρασε ως “απαράδεκτες”.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του ΑΝΤ1 με τις αντιδράσεις των ηθοποιών για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη που προκάλεσαν σάλο

Μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη «σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη».

«Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο ζωής. Για κάποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά», είπε διαχωρίζοντας την ιδιότητα του καλλιτέχνη και του ανθρώπου.

«Αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο εγώ δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω» παραδέχτηκε η ίδια ενώ υποστήριξε πως οι άνθρωποι «δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα. Όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία ντρεπόμαστε».

Παράλληλα η αγαπημένη ηθοποιός συνέχισε αναφερόμενη στον προφυλακισμένο Πέτρο Φιλιππίδη λέγοντας: «Όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Και ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τις δικές του. Τι θέλουμε άλλο; Να τον κρεμάσουμε κιόλας;», αναρωτήθηκε.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες. Πάντα ήταν έτσι. Η δικαιοσύνη είναι εδώ και αν πρέπει να τιμωρηθεί θα τιμωρηθεί. Πόσο αθώοι είμαστε όλοι μας;». Η ίδια σημείωσε όπως αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην συνέχεια η κυρία Κωνσταντινίδου εξέφρασε την αντίθεσή της σε σχέση με την άτυπη απόφαση να αποσυρθούν από την τηλεόραση τηλεοπτικές δουλειές του Πέτρου Φιλιππίδη, αντιπαραθέτοντας την περίπτωση του Κέβιν Σπέισι και του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στο Χόλιγουντ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου υπογράμμισε πως όπου υπάρχει εξουσία υπάρχουν και παρατράγουδα.

«Όταν έχεις θέατρο, θίασο, είσαι πρωταγωνιστής, όταν έχεις οτιδήποτε παρακαλάνε οι άνθρωποι να μπουν, είναι πολύ εύκολο να συμπεριφερθείς αλαζονικά. Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τίποτα. Μετά θα πρέπει να βρεθείς αντιμέτωπος με τις πράξεις σου. Αυτό δεν αλλάζει. Αλλά είναι τρομακτικό το πώς μπορείς να γλιστρήσεις, ακόμα κι όταν από άγνωστος γίνεσαι γνωστός», είπε.

Η ίδια επίσης παραδέχτηκε πως δεν ήθελε για όλους αυτούς τους λόγους η κόρη της να ακολουθήσει τα χνάρια της, χαρακτηρίζοντας τον χώρο «ανθρωποφαγικό».