Οχήματα εποχής με χρώμα & αναμνήσεις υποδέχτηκε η Κατερίνη (φωτο)

523

Εντυπωσιακές αντίκες στην καρδιά και στην Παραλία της Κατερίνης είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν κάτοικοι και επισκέπτες το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την «ΑΝΑΒΑΣΗ ΟΛΥΜΠΟΥ» και την Στατική Έκθεση – Περιήγηση των συγκεκριμένων κλασικών πλέον οχημάτων, που διοργάνωσαν στην πόλη μας ο ΣΙΑΒΕ – Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος – SIAVE, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία και τη Διεθνή Ένωση Οχημάτων Εποχής.

Την εκκίνηση (από το Δημοτικό Πάρκο) των οχημάτων με τη διαχρονική αισθητική και vintage όψη έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Γιώργο Τσιαλό. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση, που όπως είπε: «Έδωσε τη μοναδική ευκαιρία  στους φίλους του αυτοκινήτου να δουν από κοντά κομψά οχήματα μίας άλλης εποχής, που σπάνια πλέον συναντά κανείς στους δρόμους».

Στην πλατεία Δημαρχείου, στο Δημοτικό Πάρκο και στην Παραλία Κατερίνης, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων υπομονετικά έδιναν χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τη μοναδικότητα των οχημάτων τους, που μετέφεραν στην πόλη μας, χρώμα και κλίμα μίας άλλης εποχής.

Η διοργάνωση, για την οποία  η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία Κατερίνης μερίμνησαν ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία οδηγών και πεζών, ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, στην Παραλία Κατερίνης.