Γυμνάσιο Κορινού : Τελετή Αγιασμού (φωτο)

537

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης χρησιμοποιώντας μάσκες προσώπου, αντισηπτικά ενώ τηρήθηκαν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας και η αποφυγή συγχρωτισμού.

Η τελετή του αγιασμού έγινε στο προαύλιο του συγκροτήματος από τους ιερείς πατέρα Χρήστο Σεϊταρίδη και πατέρα Παντελεήμονα Ηλβανίδη και την παρακολούθησε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι υπόλοιποι βρίσκονταν εντός των αιθουσών διδασκαλίας και μετά το πέρας της τελετής οι ιερείς πέρασαν απ’ όλες τις τάξεις και τους ευλόγησαν.

Την τελετή του αγιασμού τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Γραμματικόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορινού κ. Γιάννης Μορθανάσης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στους μαθητές ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και υποσχέθηκε να υλοποιηθούν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα του Κορινού ορισμένες τεχνικές παρεμβάσεις που υπέδειξαν οι διευθυντές των σχολείων. Ο βουλευτής κ. Μπαραλιάκος ευχήθηκε στους μαθητές μια γόνιμη και εποικοδομητική σχολική χρονιά χωρίς επιπτώσεις από την πανδημία. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα όλων των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και στην άριστη συνεργασία που έχει με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, της αντιδημαρχίας Πρασίνου και της Τοπικής Κοινότητας του Κορινού έγιναν στο σχολικό συγκρότημα όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου έτσι, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών και την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.