Αγιασμός και Εγκαίνια στο νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτο)

Το Δημοτικό Σχολείο του Δαμασίου είχε καταστραφεί ολοσχερώς κατά τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή του Τυρνάβου (Λάρισας) τον προηγούμενο Μάρτιο.

777

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Πρωθυπουργού της Χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τελέστηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νεόδμητου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ, στη θέση του σχολείου που είχε καταστραφεί από τον ισχυρότατο σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, σε μία άκρως συγκινητική τελετή στην οποία παρέστησαν επίσημοι προσκεκλημένοι μα κυρίως σύσσωμο του χωριό το Δαμασίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο, υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο, ένα πραγματικό κόσμημα.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτωνας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γρηγόρης Λέτσιος.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ευχαρίστησε δημοσίως τον Πρωθυπουργό για την καθοριστική συμβολή και την αμέριστη στήριξη στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ταχύτατη και αρτιότατη κατασκευή του νέου διδακτηρίου, όπως και την Εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε. για τον έγκαιρο, πλήρη και υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Σχολείου.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει άοκνα, με την στήριξη της Πολιτείας, τον αγώνα για οριστική αποκατάσταση των ζημιών στο Δαμάσι και ανακούφιση των πληγέντων.