“Ολύμπια Εν Δίω” και Αθλητισμός

942
Ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια του Οργανισμού "Ολύμπια Εν Δίω" με μεγάλους αθλητές της Ελληνορωμαϊκής Πάλης

Στα πλαίσια της διεθνούς διοργάνωσης Ελληνορωμαϊκής Πάλης που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην Κατερίνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Οργανισμού “Ολύμπια Εν Δίω” κ. Θανάση Μπίντα και της Διευθύντριας κ. Μυράντας Παππά με την εγγονή του Pierre de Cubertin – του εμπνευστή της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων – κα Diane de Navacelle de Coubertin με σκοπό την συνεργασία του Οργανισμού “Ολύμπια Εν Δίω” και της Εθνικής Ένωσης του Σχολικού Αθλητισμού της Γαλλίας.

Ο κος Μπίντας αναφέρθηκε στην ιστορική προσωπικότητα του εμπνευστή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και πρότεινε στην κα Diane de Navacelle de Coubertin την ευρύτερη συνεργασία στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια του Οργανισμού “Ολύμπια Εν Δίω” με την εγγονή του εμπνευστή της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Pierre de Coubertin

Η κα de Coubertin βρίσκεται στην Πιερία για την κινηματογράφηση ενός documantaire για την προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων από την περιοχή του Ολύμπου και την μεταλαμπάδευσή τους στην Ολυμπία της Πελοποννήσου.

Η πρόταση του κ. Μπίντα περιλαμβάνει πολλαπλές αθλητικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές συναντήσεις στην περιοχή του Ολύμπου με κορύφωσή τους, τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024. Για το σκοπό αυτό ο Οργανισμός “Ολύμπια Εν Δίω” αναπτύσσει ειδικό χώρο στις πλαγιές του Ολύμπου ο οποίος θα υποδεχθεί τις εκδηλώσεις της μελλοντικής συνεργασίας με την Εθνική Ένωση του Σχολικού Αθλητισμού Γαλλίας.

O Πρόεδρος των “Ολυμπίων εν Δίω”  κ. Θανάσης Μπίντας με την Diane de Navacelle de Coubertin