Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3 fm στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στην Ξάνθη

152

Εκπρόσωποι των Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, από τις 3 έως 5 Σεπτεμβρίου. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης Στέλλα Χαρισσοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσαχουρίδης και η Δημοσιογράφος Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Τους εκπροσώπους των Δημοτικών ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και τιμή ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αμβροσιάδης, πρωτοβουλία του οποίου ήταν  η φιλοξενία του συνεδρίου στην πόλη της Ξάνθης.

Το Συνέδριο

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά ΜΜΕ και ο νευραλγικός τους ρόλος στην ενημέρωση των δημοτών ήταν ο πυρήνας του διαλόγου που αναπτύχθηκε στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Le Chalet» και προπονητικό κέντρο της ποδοσφαιρικής ομάδας SCODA Ξάνθης.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα την πανδημία, υπήρξε εκτενής αναφορά στη συμβολή των Δημοτικών ΜΜΕ στη διαχείριση θεμάτων πολιτικής προστασίας και καταστάσεων κρίσης στο έργο των Δήμων και κυρίως στη σημαντικότητα της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών κατά τις κρίσιμες πρώτες ώρες των συμβάντων από τις συχνότητες αναφοράς τους.

Το συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος των Δημοτικών ΜΜΕ, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δ. Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, ενημερώνοντας το σώμα για εργασίες που επιτελέστηκαν και εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τα δημοτικά ΜΜΕ, όπως ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ ώστε να μπορούν να επιτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο τους.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής των Δημοτικών ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι «πολλές φορές υπάρχει μια «γκρίνια» για το κόστος λειτουργίας τους, αλλά όταν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης, όταν μέσα από τα δημοτικά ΜΜΕ ενθαρρύνεται η συμμετοχή της κοινωνίας αλλά και η προαγωγή του πολιτισμού και του τόπου, αυτό δεν έχει τιμή. Είμαστε δίπλα σας. Συνεχίστε το έργο σας».

Λαμβάνοντας το λόγο η Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, Στέλλα Χαρισσοπούλου, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, συνεχάρη τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αντιπρόεδρο του ΔΡΞ για την εξαιρετική φιλοξενία και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης και τα στελέχη του για την πολύτιμη ενημέρωση και υποστήριξη κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Δημήτρη Μανιατάκο. «Τα δημοτικά ραδιόφωνα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους και τη διαχείρισή τους. Η Ένωση απαντά σε καίρια ζητήματα ώστε να βαδίζουμε όλοι στο ισχύον νομικό πλαίσιο και δίνει λύσεις αποδεικνύοντας ότι η ενότητα και η συνεργασία φέρνουν αποτελέσματα», σημείωσε η Πρόεδρος.

Η φιλοξενία

Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών ΜΜΕ, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην όμορφη πόλη της Ξάνθης με την εντυπωσιακή και μοναδική στο είδος της Παλιά Πόλη αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς και σημαντικά αξιοθέατα ολόκληρου του νομού. Κατά κοινή ομολογία η φιλοξενία υπήρξε άριστη και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών ΜΜΕ αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλόξενη Ξάνθη και τους ανθρώπους της.