US Open : Μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση στη 16άδα για Σάκκαρη! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Petra Kvitova, για να προκριθεί στην τελική 16άδα του US Open για 2η διαδοχική χρονιά!

214

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Petra Kvitova με 6-4, 6-3 και μέσα σε 80 λεπτά πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του US Open, στην αναμέτρηση που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του Arthur Ashe Stadium.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον 4ο γύρο και στη δεύτερη εβδομάδα του US Open, όπου είχε προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της πέρσι.

Θα αντιμετωπίσει την Bianca Andreescu, No.6 στο ταμπλό και πρωταθλήτρια το 2019 στη Νέα Υόρκη, για μια θέση στον πρώτο της προημιτελικό στο US Open και δεύτερο συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά την τρομερή πορεία της στα ημιτελικά του Roland Garros το φετινό καλοκαίρι.

Η Σάκκαρη πέτυχε 9 άσους σήμερα, ενώ συνολικά είχε 19 winners και έκανε 16 αβίαστα λάθη. Η Kvitova αντίθετα δεν ήταν σε καλή μέρα και έφτασε τα 33 αβίαστα λάθη, με μόλις 16 winners.

Η Τσέχα είχε τις πρώτες ευκαιρίες πάντως για να κάνει break, αλλά σε ένα σημείο που διαμόρφωσε το 1ο σετ, η Σάκκαρη κατάφερε να σβήσει διπλό break point στο 1-2, 15-40 και να ισοφαρίσει σε 2-2, για να κάνει στο αμέσως επόμενο game το break, αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία που είχε σε όλο το 1ο σετ.

Πέρασε μπροστά με 3-2 η 26χρονη Ελληνίδα, η οποία δεν απειλήθηκε σε κανένα από τα 3 επόμενα service games της και έφτασε χωρίς πρόβλημα στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τη Σάκκαρη να κυριαρχεί κατά κράτος από την αρχή ως το τέλος. Έκανε break από το ξεκίνημα για να προηγηθεί με 2-0 και στη συνέχεια είχε 3 break points για το 3-0 και άλλα δυο για το 4-1. Η Kvitova έμεινε ζωντανή στο ματς, σβήνοντας όλες αυτές τις ευκαιρίες για να μειώσει σε 2-1 και 3-2 αντίστοιχα.

Η Σάκκαρη όμως ήταν ασταμάτητη από τη γραμμή του σερβίς, δεν επέτρεψε στην Kvitova να γίνει απειλητική σε κανένα service game της και τελικά ήρθε και το διπλό break στο 9ο game, για να “σφραγίσει” τη νίκη της με 6-4, 6-3 σε 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Σάκκαρη επί της Kvitova σε 6 αναμετρήσεις (3-3) και η 3η που πετυχαίνει απέναντι στην Τσέχα σε 4 αναμετρήσεις σε σκληρές επιφάνειες (3-1).

Τη Δευτέρα η Σάκκαρη θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά του US Open απέναντι στην Andreescu, την οποία έχει αντιμετωπίσει μόνο άλλη μια φορά στο παρελθόν, φέτος στο Μαϊάμι, με την Καναδή να παίρνει μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη με 7-6 (7), 3-6, 7-6 (4).

Η Andreescu έκανε νωρίτερα σήμερα την καλύτερη εμφάνισή της στο φετινό US Open, επικρατώντας της Greet Minnen με 6-1, 6-2 σε 67 λεπτά.