Το σχέδιο για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ – Τι περιλαμβάνει η επιχείρηση “London Bridge”

528

Το τεράστιο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, περιλαμβάνει “black out” στους επίσημους λογαριασμούς στα social media και απαγόρευση στα retweet.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα μυστικά έγγραφα, με την κωδική ονομασία “Operation  London Bridge” βρίσκονται στα χέρια των συντακτών του Politico και αποκαλύπτουν τα σχέδια για την κηδεία, αλλά και τις… κυβερνητικές ανησυχίες για το εάν η Μεγάλη Βρετανία έχει τους πόρους να τα εκτελέσει.

Η στρατηγική στα social media έχει κεντρικό ρόλο. Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας θα αλλάξει και η κεντρική σελίδα θα γίνει μαύρη, με μια σύντομη ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει τον θάνατο της βασίλισσας.

London Bridge Βασίλισσα

Τα έγγραφα για το “London Bridge”

Το επίσημο site της κυβέρνησης, gov.uk, και όλα τα κυβερνητικά social media θα έχουν μαύρο banner. Περιεχόμενο που δεν κρίνεται ως επείγον, θα απαγορεύεται, εκτός αν λάβει έγκριση από τον επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας.

Τα έγγραφα δείχνουν τα σχέδια για το φέρετρο της βασίλισσας, το οποίο θα μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Ουεστμίνστερ, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες. Ο κόσμος θα μπορεί να δει το φέρετρο και να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα επί 23 ώρες το 24ωρο.

Η κρατική κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά τον θάνατό της και θα είναι ημέρα εθνικού πένθους.

Κατά καιρούς, στοιχεία για τον σχεδιασμό βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Ο Πρωθυπουργός θα ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε “London Bridge is down”, ενώ η ανακοίνωση του θανάτου θα γίνει με έκτακτο δελτίο από το πρακτορείο PA Media.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Σχέδιο London Bridge

Τα έγγραφα δεν φαίνεται να παρουσιάζουν κάποια επιδείνωση στην υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είναι 95 χρονών.

Τα σχέδια για τις επιχειρήσεις “London Bridge” και “Spring Tide”, η οποία περιλαμβάνει το πώς θα γίνει η διαδοχή στον θρόνο, με τον Κάρολο να αναλαμβάνει τα ηνία, αναφέρεται μέχρι και στην ενδεχόμενη αρνητική κριτική αν η Downing Street δεν μπορέσει να κατεβάσει τις σημαίες μέσα σε 10 λεπτά από την ανακοίνωση, καθώς δεν υπάρχει αξιωματικός υπεύθυνος για τις σημαίες.

Επιπροσθέτως, υπάρχει αναφορά για ενδεχόμενη αύξηση τουριστών, αλλά και πώς θα γίνει η διαχείριση τρομοκρατικών απειλών και η αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ.

Εσωτερικά η ημέρα θα αναφέρεται ως “D-day”, και κάθε επόμενη ημέρα μέχρι την κηδεία ως “D+1,” “D+2” κτλ. Η βρετανική Βουλή θα ματαιώσει τις συνεδριάσεις.

Ο υπουργός Άμυνας θα κανονίσει χαιρετισμούς με κανονιοβολισμούς και δύο λεπτά σιγής σε εθνικό επίπεδο.