Οι ΑΒΒΑ επέστραψαν !

554

Οι ABBA επέστρεψαν! Είναι γεγονός! Το τετραμελές συγκρότημα από τη Σουηδία μετά από σχεδόν 40 χρόνια κυκλοφόρησε σήμερα δύο νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα.

Ποιοι είναι οι ABBA

Οι συστάσεις περιττεύουν. Ιδρύθηκαν στη Στοκχόλμη το 1972 και το 1974 κέρδισαν στο διαγωνισμό της Eurovision στο Μπράιτον της Αγγλίας με το τραγούδι Waterloo. Έκτοτε είδαν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται, η μια επιτυχία να διαδέχεται την άλλη, οι παγκόσμιες περιοδείες να γίνονται τρόπος ζωής και οι πρωτιές στα charts καθημερινότητά. Όλα αυτά για 11 χρόνια καθώς το 1982 βάζουν τέρμα στην επιτυχημένη καριέρα τους. Ο λόγος για τους Agnetha FältskogBjörn UlvaeusBenny Andersson, and Anni-Frid Lyngstad, τους ABBA όπως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος από τα αρχικά των ονομάτων τους.

Το project ABBA Voyage

Ήδη από το 2016 είχαν γίνει προσπάθειες επανένωσης του συγκροτήματος και κυκλοφορίας νέου υλικού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι ABBA είναι ένα από τα πλέον εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο. To 2020 o  Björn Ulvaeus μας είχε προϊδεάσει για νέα τραγούδια που θα κυκλοφορούσαν σύντομα, η πανδημία όμως του κοροναϊού ανέβαλε τα όποια σχέδια.

Τελικά, φέτος και συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε η σελίδα abbavoyage, η οποία σηματοδότησε την επιστροφή του διάσημου συγκροτήματος.

Χθές, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο νέα τραγούδια των ABBA. Παράλληλα ανακοινώθηκε πώς την Παρασκευή 27 Μαΐου, στην ABBA Arena που θα ανοίξει στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί το σόου ABBA Voyage. Η κράτηση θέσεων είναι ήδη ανοιχτή μέσω της σελίδας abbavoyage, ενώ τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ

Στις 5 Νοεμβρίου, οι απανταχού φίλοι των ABBA θα έχουν την ευκαιρία το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος το οποίο τιτλοφορείται Voyage και θα περιέχει δέκα νέα τραγούδια. Μέχρι τότε, μπορείτε να απολαύσετε τα δύο νέα τραγούδια του συγκροτήματος.

I Still Have Faith In You

Don’t shut me down

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ τη συνέντευξη που έδωσαν με αφορμή την επανένωση τους και την κυκλοφορία των δύο νέων τραγουδιών.