Παραολυμπιακοί Αγώνες : επτά τα μέχρι τώρα μετάλλια των Ελλήνων Αθλητών στο Τόκυο

329

Χάλκινο μετάλλιο για τον Στράτο Νικολαΐδη στη σφαίρα F20 – το 6ο μετάλλιο για την Ελλάδα !!!

Ο Ζιγιάντ που κέρδισε τον αγώνα κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας την σφαίρα στα 17.94μ. ακυρώθηκε και έτσι όλοι ανέβηκαν μια θέση πιο πάνω με αποτέλεσμα ο Στράτος να κατακτήσει το έκτο μετάλλιο.
Τα αποτελέσματα άλλαξαν ύστερα από ενστάσεις, που κατατέθηκαν. Μία θέση πιο κάτω βρέθηκε ο Λεόντιος Στεφανίδης. Ο Έλληνας αθλητής είχε αρχικά πάρει την έκτη θέση, αλλά μετά τις ενστάσεις κέρδισε δύο θέσεις.
Οι ενστάσεις έγιναν γιατί οι αθλητές δεν ήταν την ώρα που έπρεπε στο call room.
Ο Ευστράτιος Νικολαΐδης έριξε την σφαίρα στα 15.93 μέτρα, επίδοση που την έκανε στην δεύτερη βολή, ενώ ο Λεόντιος Στεφανίδης με την πρώτη βολή έκανε 15.75μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ. Ο Στεφανίδης έριξε με περιστροφικό ρυθμό ο λεγόμενος Μπαρισνίκοφ, από τον μεγάλο αθλητή.
Αρχικά ο Ζιγιάντ είχε …την κόντρα των παγκοσμίων ρεκόρ με τον Ουκρανό Κοβάλ. Μια έριχνε ο ένας βολή για ρεκόρ μια ο άλλος. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας.
Στο Παραολυμπιακό χωριό έγινε δεκτός με ιαχές Ελλάς Ελλάς παρ’ ότι ο καιρός ήταν βροχερός στο Τόκιο και δεν είχε συγκέντρωση του κόσμου.

Ασημένιο μετάλλιο στο Boccia – το έβδομο μετάλλιο για την Ελλάδα!!!

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έφερε το έβδομο μετάλλιο στη χώρα μας.
Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Άνταμ Πέσκα ηττήθηκε στο τάι μπρέικ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Πολλά συγχαρητήρια Γρηγόρη!!!