Το Φεστιβάλ Ολύμπου και η Εστία Πιερίδων Μουσών …. μας ταξίδεψαν με το αυγουστιάτικο φεγγάρι (φωτο)

360

Της Μαρίας Βούλγαρη*

Η πανσέληνος του Αυγούστου λένε πώς έχει ένα χαρακτηριστικό πού την κάνει ξεχωριστή, το διαφορετικό δικό της χρώμα!

Αυτό το ιδιαίτερο φώς της πανσελήνου φώτισε τόν αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης ήταν εκεί στο καθιερωμένο εδώ και χρόνια αυγουστιάτικο ραντεβού της στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου!

Σβήσε τον κόσμο και βάλε μουσική η ψυχή θέλει μελωδία και όχι θόρυβο, είπε ο Angelo de Pascalis,και το φωνητικό σύνολο de profundis, της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, γέμισε μουσική και μελωδία αυτόν τον υπέροχο χώρο!

Ο κόσμος είχε ανάγκη από μια διαφορετική βραδιά, είχε ανάγκη να ταξιδέψει έστω και νοερά σε μέρη που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε αδυνατούμε να πάμε και όταν η ώρα έφτασε και ο εμπνευστής τής βραδιάς και μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης κούνησε την μπαγκέτα του για να ξεκινήσει αυτό το μαγικό ταξίδι, τότε η ψυχή γέμισε μελωδία και αν ακόμη εκείνο το βράδυ δεν μπορούσαμε να αγκαλιαστούμε η ακόμη να χορέψουμε μαζί, καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα αγάπης, οι φωνές έσμιξαν έστω και από μακριά και σε αυτό το όμορφο ταξίδι η πανσέληνος του Αυγούστου μας έκανε παρέα!

Το μπράβο αξίζει σε όλους χορωδούς, μουσικούς, σολίστες, διοργανωτές, χορηγούς και φυσικά στον μαέστρο και εμπνευστή Ευθύμιο Μαυρίδη!

Είθε το άστρο της Εστίας να παραμένει φωτεινό για πολλά χρόνια ακόμα και παρέα με το φώς τού ολόγιομου φεγγαριού να μας κρατάει συντροφιά και να μας γεμίζει όμορφες αναμνήσεις όταν οι μέρες μας δεν θα έχουν φώς!

Υγεία και Ευημερία σε όλο τον κόσμο και είθε να είμαστε όλοι καλά ώστε να ξανανταμώσουμε στην επόμενη Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Ας σβήσουμε λοιπόν τόν κόσμο και ας τόν γεμίσουμε μουσική και όχι θόρυβο!

 

 

* Η Μαρία Βούλγαρη είναι Δημοσιογράφος.