Εντοπίστηκαν 72 αλλοδαποί στα Κύθηρα

236

Ιστιοφόρο σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο και χωρίς επιβάτες – εντός του οποίου ανευρέθηκαν πειστήρια περί εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών – εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά των Κυθήρων.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στη ξηρά.

Σταδιακά και μέχρι τις βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν εβδομήντα δύο αλλοδαποί επί της νήσου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου.

Παράλληλα, διεξήχθησαν εκτεταμένες ολονύχτιες έρευνες για τυχόν εντοπισμό μελών οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αλλοδαπών, με αρνητικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις βραδινές ώρες διαφυλάχτηκε το απόρρητο της επιχείρησης προκειμένου να εντοπιστούν τόσο οι διακινητές που διέφυγαν, όσο και λοιπά άτομα που ενεπλάκησαν στην παράνομη μεταφορά.

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν απόπειρας λογοκρισίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής.