Σύμβουλοι προειδοποίησαν τον Μπάιντεν ότι υπάρχει κίνδυνος για νέες επιθέσεις στην Καμπούλ

266

Σύμβουλοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή ότι οι επόμενες ημέρες της αποστολής εκκένωσης από το Αφγανιστάν θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή, η χθεσινή βομβιστική επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 170 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών.

Οι προειδοποιήσεις εκφράστηκαν κατά τη συνάντηση του Μπάιντεν με αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας, του στρατού και διπλωματών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι σύμβουλοι δήλωσαν στον Μπάιντεν ότι μια νέα επίθεση στην Καμπούλ είναι πιθανή, καθώς ετοιμάζονται σχέδια κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο περιστατικό, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί διοικητές είπαν στον Μπάιντεν ότι έχουν τους πόρους που χρειάζονται.

“Οι επόμενες ημέρες αυτής της αποστολής θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα”, τόνισε η Ψάκι.

Οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αφγανιστάν είναι σε επιφυλακή για νεότερες επιθέσεις καθώς οι προσπάθειες εκκένωσης προχωρούν πριν από την προθεσμία για αποχώρηση από τη χώρα στις 31 Αυγούστου.