Εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με τον Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη

180

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Κατερίνης πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Νικολάε Ντα Ντίμα, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο.

Ο κ. Κουκοδήμος στο πρόσωπο του κ. Νικολάε Ντα Ντίμα, ευχαρίστησε το Ρουμανικό Πυροσβεστικό Σώμα για την πολύτιμη συμβολή του, στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την πατρίδα μας.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κατερίνης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την ενδυνάμωση των σχέσεων του με δήμους της Ρουμανίας, καθώς και σε έργα που υλοποιούνται στην περιοχή μας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της.

«Τις δύο χώρες δεν συνδέουν μόνο ιστορικοί δεσμοί, αλλά και η κοινή πορεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα χιλιάδες Ρουμάνοι, επιλέγουν τον Δήμο Κατερίνης για τις διακοπές τους, ενώ πολλοί είναι και οι συντοπίτες μας που δραστηριοποιούνται στη χώρα του κ. Ντα Ντίμα» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης μετά τη συνάντηση. «Ο Δήμος Κατερίνης, προσβλέπει στη στενότερη συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, για την ενδυνάμωση των δεσμών μας, προς όφελος των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Κουκοδήμος πρόσφερε στον κ. Νικολάε Ντα Ντίμα ένα ρολόι με το έμβλημα της πόλης, καθώς και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες περιοχών του Δήμου Κατερίνης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Νικολάε Ντα Ντίμα, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή, καθώς και για την άριστη επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, σε όσες περιπτώσεις απαιτήθηκε να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούσαν Ρουμάνους επισκέπτες.