Μπάιντεν προς ISIS-K: Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα συγχωρήσουμε, θα σας καταδιώξουμε και θα πληρώσετε

263

“Προς αυτούς που διέπραξαν αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε”, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε δήλωσή του σχετικά με την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, μεταξύ αυτών σε 13 Αμερικανούς στρατιωτικούς.

“Έχασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν άλλους”, είπε ο κ. Μπάιντεν για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, συμπληρώνοντας ότι “τέτοια επιχείρηση εκκένωσης δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία”.

“Οι άνδρες μας που βρίσκονται εκεί αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της Αμερικής, το καλύτερο που η χώρα μας έχει να προσφέρει”, συνέχισε.

“Έχω προσωπική εμπειρία για το πώς νιώθουν οι συγγενείς των ηρώων μας, είναι σαν να έχεις μια μαύρη τρύπα στο στήθος, από την οποία δεν υπάρχει διαφυγή”, τόνισε, δίνοντας έναν προσωπικό τόνο στη δήλωσή του.

“Υπερασπίστηκαν τις αξίες μας ενάντια στους τρομοκράτες. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή, γι’ αυτό και δεν ήθελα εξαρχής να εκταθεί πολύ σε χρόνο”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επιχείρηση εκκένωσης, η οποία αναμένεται να λήξει στις 31 Αυγούστου.

“Δεν θα σταματήσουμε, αλλά θα ολοκληρώσουμε την αποστολή μας”, ξεκαθάρισε, σημειώνοντας ότι οι Ταλιμπάν έχουν συμφέρον η επιχείρηση εκκένωσης να ολοκληρωθεί με επιτυχία και στον προγραμματισμένο χρόνο της.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για οποιουδήποτε είδους συμπαιγνία των Ταλιμπάν με το ISIS.

“Θα απαντήσουμε με ισχύ και ακρίβεια, στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε εμείς”, υπογράμμισε σχετικά με την απάντηση της Αμερικής έναντι των ηγετών του ISIS-K, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της χώρας του θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πρόσωπα που διέταξαν το πλήγμα.

“Θα σώσουμε τους Αμερικανούς, αλλά και τους Αφγανούς συμμάχους μας, θα τους βγάλουμε από το Αφγανιστάν. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Άμυνας, τη στρατιωτική ηγεσία και κάθε διοικητή μας στο έδαφος για την απόλυτη σύμπνοια όλων μας στον σκοπό μας”, είπε ακόμη ο Τζο Μπάιντεν.

Στο τέλος της δήλωσής του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης, πολίτες και στρατιωτικούς.