Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί της επίθεσης του ΙΚ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

286

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει φθάσει τους 103 νεκρούς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, νεκροί είναι τουλάχιστον 90 Αφγανοί και τουλάχιστον 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα εξάλλου με νεότερο απολογισμό του Πενταγώνου, 13 αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στην επίθεση που άρχισε με την πυροδότηση των εκρηκτικών που είχαν ζωστεί δύο καμικάζι και συνεχίστηκε με πυρά από τζιχαντιστές στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες.

Ο “δέκατος τρίτος αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πύλη Άμπι”, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

Ο αριθμός των τραυματιών “ανέρχεται πλέον σε 18”, πρόσθεσε.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των θυμάτων που είχε δημοσιοποιήσει το Πεντάγωνο έκανε λόγο για 12 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Τουλάχιστον 28 μέλη των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν

Τουλάχιστον 28 μέλη των Ταλιμπάν είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε σήμερα στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Χάσαμε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι Αμερικανοί”, είπε το στέλεχος αυτό, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος είπε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο παράτασης της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου για την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

Πέρα από τους Ταλιμπάν και τους αμερικανούς στρατιωτικούς δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η επιχείρηση εκκένωσης επιταχύνθηκε μετά την επίθεση

Η επιχείρηση εκκένωσης αμάχων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ επιταχύνθηκε μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση, δήλωσε δυτικός αξιωματικός που βρίσκεται επιτόπου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Γίνονται συχνές απογειώσεις αεροσκαφών, διαβεβαίωσε ο αξιωματικός, που δεν κατονομάζεται.