Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Προς υπογραφή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο

232

Στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συζήτησης που είχε η Βουλευτής με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, ήταν η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, το οποίο αφού ελέγχθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, βρίσκεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή. Ένα διαχρονικό αίτημα οδεύει επιτέλους προς τη λύση του.

Παράλληλα, συζήτησαν για το σπουδαίο ζήτημα της σύνταξης του φακέλου υποψηφιότητας από την αρμόδια επιτροπή των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού, ούτως ώστε να συμπεριληφθεί η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Όσον αφορά τους δασικούς χάρτες, η Βουλευτής ενημερώθηκε ότι συνεχίζονται οι διορθώσεις των σφαλμάτων και θα κατατεθεί προσεχώς σχετικό νομοσχέδιο, με στόχο να λυθούν χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα, πάντα σε συμφωνία με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και με γνώμονα να στηριχτούν οι άνθρωποι της υπαίθρου.

Τέλος, συζητήθηκε και η υπαγωγή των διευθύνσεων δασών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απόφαση που βρίσκει όλους σύμφωνους.