Ανακαλούνται οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

430

Σε αναστολή των κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων, από την 1η Σεπτεμβρίου, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που υπογράφου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η απόφαση αφορά τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας. Η απόφαση όπως τονίζεται θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει αποφασίσει το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας υποχρεούνται να έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η αναπλήρωσή τους.

Με το 90% των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία να έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό και το 80% των νοσηλευτών, η Αριστοτέλους έχει προχωρήσει σε σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά.

Προβλέπεται, πιο συγκεκριμένα, μεταφορά προσωπικού όπου δημιουργηθούν κενά, μεταξύ δομών υγείας. Στο τραπέζι είναι επίσης να χρησιμοποιηθούν δομές του ιδιωτικού τομέα ή και ιδιώτες γιατροί επί πληρωμή και τέλος να γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας.