Νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια – Εκκένωση οικισμών – Κάηκαν σπίτια στον Προφήτη Ηλίας

290

Προς τις ήδη καμένες περιοχές των Βιλίων φαίνεται πως κατευθύνεται το νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στα Βίλια της Αττικής όπου πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, σύμφωνα με το skai.gr. Έχει οριοθετηθεί το νότιο μέτωπο της φωτιάς ενώ οι ισχυρότατες επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τώρα μάχη για να μην περάσει σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό του προφήτη Ηλία που εκκενώθηκε νωρίτερα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι είδε με τα μάτια του ένα σπίτι εντελώς κατεστραμμένο αλλά δεν έχει συνολική εικόνα των καταστροφών που έχει προξενήσει η φωτιά. Εξέφρασε την ελπίδα το πύρινο μέτωπο να κατευθυνθεί προς τις ήδη καμένες περιοχές και να περιοριστεί.

Ο κ. Κοσμόπουλος εξήγησε ότι η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα και “διένυσε” απόσταση 4 με 5 χλμ από το σημείο που ξεκίνησε στην περιοχή Κάζα.

Αντιδήμαρχος Βιλίων: Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Στα Βίλια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολοβεντζο έχει γίνει μόνο μερική εκκένωση και οι κάτοικοι βρίσκονται οι μισοί στη διασταύρωση των Βιλίων και οι άλλοι μέσα στην κωμόπολη. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Κολοβέντζος τόνισε ότι δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού και πως σε αυτό συντείνουν η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και η δύναμη του αέρα.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες που ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα ήρθε μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση στα Βίλια και τον Προφήτη Ηλία .

Ειδικότερα, το πρώτο μήνυμα ανέφερε “Αν βρίσκεστε στα Βίλια εκκενώστε τώρα προς Ψάθα” και το δεύτερο ανέφερε “Αν βρίσκεστε στον Προφήτη Ηλία Βιλίων εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα Αττικής”.

“Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή”, τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

“Είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Καίει σε δυο μέτωπα. Τα ελικόπτερα μπορούν και επιχειρούν. Τα Canadair όχι”, τόνισε από την πλευρά του στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, όπως γράφει το Thetoc.gr, πρόκειται για νέα πυρκαγιά και δε συνδέεται με την καταστροφική φωτιά της περασμένης εβδομάδας.