Μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας – Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί μέσω του 112

275

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τη 1.30 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Κοκκίνης και ο Οικοδομικός συνεταιρισμός Καρύστου. Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η φωτιά είναι δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8-10 μποφόρ κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

“Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και το Φυγιά”, δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στον τοπικό ιστότοπο evima.gr.