«Έπεσε» η αυλαία κινηματογραφικών προβολών στην Κατερίνη, «Συντροφιά με τ’ Αστέρια, 2021»

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 20/7 ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 19/8/2021, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

226

Πάντοτε οι προβολές ταινιών έξω από τις αίθουσες συνεπαίρνουν τους φίλους του ποιοτικού κινηματογράφου, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται όχι σε ένα κλασικό αστικό περιβάλλον, αλλά μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, σε μια όαση μέσα στην πόλη, όπως είναι το Πάρκο Κατερίνης, και κάτω από τον έναστρο ουρανό. Εκεί οι κινηματογραφικές προβολές αποκτούν μια ξεχωριστή διάσταση και κατέχουν ιδιαίτερη θέση στη σκέψη και στην ψυχαγωγία των θεατών.

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Κατερίνη διαθέτει ένα μεγάλο πάρκο, μια ανάσα δίπλα από το αστικό της κέντρο, έναν χώρο με αιωνόβια δένδρα αλλά και ένα ανοιχτό αμφιθέατρο που φιλοξενεί ανοιξιάτικες, θερινές καθώς και φθινοπωρινές εκδηλώσεις πολιτισμού. Φέτος ζήσαμε ένα καλοκαίρι καυτό, με υψηλές θερμοκρασίες. Η ζέστη, η υγρασία, κάποιες ημέρες και νύχτες, ήταν ανυπόφορη, όμως, ο Δήμος Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης προσέφεραν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια όαση πολιτιστικής δροσιάς.

Μέσα από το «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια», πρόβαλαν και φέτος επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία, με ποιοτικό περιεχόμενο και με συμμετοχή σπουδαίων αλλά και κορυφαίων σκηνοθετών και ηθοποιών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΠΑΠ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Ήταν ένα πρόγραμμα που με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, προετοίμασαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός, καθώς και η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, Αθηνά Κοκόγια.

Η φετινή διοργάνωση αναμφίβολα είχε θετικό πρόσημο, όπως προκύπτει από την ανταπόκριση νέων ανθρώπων αλλά και μεγαλύτερων, που παρακολούθησαν αυτές τις ταινίες οι οποίες, για πρώτη φορά είχαν προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες πριν από 70-80 χρόνια.

Δημότες της Κατερίνης, καθώς και επισκέπτες που παρακολούθησαν φέτος αυτές τις ταινίες, διαπίστωσαν τη μεγάλη – υψηλή ποιότητα από κάθε πλευρά: Παραγωγή, συγγραφή κινηματογραφικών διαλόγων, σκηνοθετικές επιλογές, ηθοποιοί και ερμηνείες, μουσική επένδυση, ενδυματολογία.

«Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη», «η Ρεβέκκα», «ο Νιαγάρας», «η άγνωστη κυρία», αλλά και η τελευταία ταινία, η «Νινότσκα», που προβλήθηκε την Πέμπτη 19/8/2021, είναι κινηματογραφικές παραγωγές μιας άλλης εποχής που όμως, επειδή είναι ποιοτικές, κρατήθηκαν στον χρόνο, βλέπονται με ενδιαφέρον μέχρι σήμερα και θεωρούνται κλασικές. Αποτελούν δε και απτά διαχρονικά δείγματα και πρότυπα πολιτισμού της 7ης Τέχνης.

Το βράδυ της Πέμπτης 19/8 έκλεισε τις πύλες του το «Θερινό Σινεμά στην Πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια, 2021». Ήταν πράγματι ένα υπέροχο και νοσταλγικό ταξίδι που ξεκίνησε στις 20/7 και μας συντρόφευσε στις νύχτες αυτού του καλοκαιριού.