Μερομήνια 2021-2022: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου

Οι πρώτες προβλέψεις για το πως θα είναι ο φετινός χειμώνας γνωστοποιήθηκαν και σε γενικές γραμμές θα είναι βαρύς με αρκετές χιονοπτώσεις.

1196

Ολοκληρώθηκαν οι προβλέψεις όσον αφορά τα Μερομήνια για τον χειμώνα του 2021 – 2022, καθώς αυτά βασίζονται στις πρακτικές παρατηρήσεις των 12 πρώτων ημερών του Αυγούστου. Τα μερομήνια προβλέπουν σε γενικές γραμμές βαρύ χειμώνα, έναν χειμώνα από τους πιο δυνατούς των τελευταίων ετών.

Ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Oι νοτιάδες όμως της συγκεκριμένης περιόδου θα διατηρήσουν μαλακό τον καιρό. Ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων όπου προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα.

Αυτή η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε Αλκυονίδες ημέρες. Tο μεγάλο ξέσπασμα όμως και αυτό που λέμε βαρύς χειμώνας θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές. H πρόβλεψη όσον αφορά τα Μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με θερμοκρασίες κατάψυξης έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην συνέχεια οι νοτιάδες θα πάρουν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ. O φετινός χειμώνας όντως θα είναι δύσκολος με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές, σκηνικό που θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Aπό τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις Αρχές Απριλίου.