Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Nέες εκκενώσεις οικισμών

244

Προς βορρά στους οικισμούς Παλαιοκούνδουρα, Άγιος Γεώργιος και Καραούλι, καθώς και στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρα μαίνεται για τέταρτη ημέρα η τεράστια πυρκαγιά στα Βίλια, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος της ΕΡΤ.

Επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν μάχονται με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τις αλλαγές του αέρα. Ολονύχτια ήταν η προσπάθεια να μην επεκταθεί το μέτωπο μέσα στον οικισμό, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν επιχειρήσεις από αέρος πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά μαίνεται στην τοποθεσία του Παλαιοχωρίου και η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στη μονη και γηροκομείο “Φανέρωμένη” που έχουν εκκενωθεί.

Πριν λίγο κρίθηκε ξανά αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων που έχουν επιστρέψει σε Καραούλι, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Αγ. Σωτήρα, οικισμούς για τους οποίους έχει δοθεί από τις προηγούμενες μέρες εντολή εκκένωσης, με τους αστυνομικούς να πηγαίνουν πόρτα πόρτα ζητώντας τους να φύγουν.

Το πρωί δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους κατοίκους στους οικισμούς  ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα σε Αττική και Εύβοια.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.