Έρχονται ανακοινώσεις για την πανδημία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

312

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά.

Αυτό ανακοίνωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, ηθικά απαράδεκτο να θέτεις σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με το βλέμμα στραμμένο σε όσους επιλέγουν ακόμα να μην εμβολιαστούν. “Η κυβέρνηση προσφέρει στην κοινωνία όλα τα όπλα που είναι διαθέσιμα για την αναχαίτιση του ιού και την αποκατάσταση της καθημερινότητας σε ένα καλό επίπεδο το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Απαιτείται όμως η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες. Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές. Και αυτό δεν θα είναι απλά ένα λάθος. Θα είναι άδικο. Θα είναι ηθικά απαράδεκτο. Γι’ αυτό ακριβώς η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Η Ελλάδα δεν θα υπάρξει πάλι ξέφραγο αμπέλι

Με αφορμή την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του χθεσινού ΚΥΣΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής. “Η Ελλάδα θα  ευθυγραμμίσει τις δράσεις με την Ε.Ε. Έχουμε ζητήσει ενιαία στάση, έχουμε ζητήσει να γίνει ξεκάθαρο σε τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, ότι δεν θα γίνει ανεχτή καμία εργαλειοποίηση. Οι δυνάμεις αποτροπής βρίσκονται σε εγρήγορση. Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταλαβαίνω την επιλογή να μας θυμίζουν τις ολέθριες συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής. Στη χώρα δεν θα ξαναζήσουμε στιγμές του 2015. Η Ελλάδα δεν θα υπάρξει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Ο κόσμος ξέρει την εικόνα του 2015 και του 2020. Δεν θα ξαναγυρίσουμε σε εικόνες του 2015…”, ανέφερε.

Η απάντηση για το εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού του υπουργικού σχήματος. “Αυτό που προέχει είναι η μάχη με τις πυρκαγιές. Η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον πρωθυπουργό. Οι αλλαγές που έγιναν δεν συνιστούν ανασχηματισμό. Ήταν παρεμβάσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου”, τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το κατά πόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, επεσήμανε: “Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί”.