Τρομερός Στεφ – “πέταξε” για 4άδα! στο Τορόντο (videos)

Ένας τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς "εξουδετέρωσε" μετά τον Karen Khachanov και τον Casper Ruud σε 74 μόλις λεπτά και πήρε μια άνετη πρόκριση για τα ημιτελικά του National Bank Open στο Τορόντο.

227

Παίζοντας πολύ εντυπωσιακό τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Casper Ruud με 6-1, 6-4 και πήρε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Masters του Καναδά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είχε κερδίσει με παρόμοιο τρόπο και σε λιγότερα από 80 λεπτά τον αργυρό Ολυμπιονίκη Karen Khachanov, παίζει όλο και καλύτερα στο Τορόντο και προκρίθηκε για 7η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης.

Σήμερα, απέναντι στον Reilly Opelka, θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον 4ο τελικό του σε Masters. Θυμίζουμε πως ο πρώτος του ήταν στην ίδια πόλη και στο ίδιο τουρνουά, το 2018 (έχασε από Rafael Nadal), ενώ ακολούθησε τον Μάιο του 2019 ο τελικός στη Μαδρίτη (ηττήθηκε από τον Novak Djokovic) και στο Monte-Carlo φέτος, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής (κέρδισε τον Andrey Rublev).

Ο Στέφανος ήταν απολαυστικός σήμερα και έπαιξε τένις κυριαρχίας από την αρχή, για να ολοκληρώσει τον αγώνα με 20 winners και 11 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, στους 10 winners έμεινε ο Ruud, που έκανε τα διπλάσια (20) αβίαστα λάθη, δείχνοντας στο 1ο σετ εκτός κλίματος παιχνιδιού.

Ήταν ο 1ος αγώνας του Νορβηγού στο κεντρικό court και αυτό ενδέχεται να έπαιξε το ρόλο του, με τον Στέφανο πάντως να παίζει αψεγάδιαστο τένις και να κάνει 2 πολύ γρήγορα break, για να “ξεφύγει” σε λιγότερα από 20 λεπτά με 5-0 και να κλείσει το 1ο σετ στο 7ο game, έπειτα από 24 λεπτά στο court.

Το 2ο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό, με τους δυο παίκτες να έχουν αμφότεροι τις ευκαιρίες τους. Πρώτος ο Ruud είχε ένα break point στο 2ο game για το 2-0 και έπειτα ο Τσιτσιπάς είχε διπλό break point στο 1-1, 15-40, κανείς από τους δυο όμως δεν έφτασε στο γρήγορο break.

Το σετ πήγε στο 4-4 και εκεί ο Στέφανος “χτύπησε” το σερβίς του Νορβηγού για μια ακόμα φορά, για να φτάσει σε ένα πολύτιμο break έπειτα από ωραίο ράλι που τελείωσε με forehand στην ευθεία. Πήρε το πρώτο του (και ουσιαστικότερο) προβάδισμα στο σετ και το αξιοποίησε με ένα κράτημα σερβίς για το 6-4, έστω και αν χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-30.

Αυτή ήταν η 45η νίκη στη φετινή σεζόν για τον Στέφανο, που συνεχίζει να έχει τις περισσότερες (45-12), έχοντας βέβαια και αρκετά περισσότερα παιχνίδια από τον Novak Djokovic (38-5), που αναμφίβολα είναι ο καλύτερος παίκτης για φέτος.

Επέστρεψε στους ημιτελικούς ο Στέφανος μετά από το Roland Garros και συνολικά προκρίθηκε στον 8ο ημιτελικό του για φέτος, μετά από το Australian Open (ημιτελικά), το Ρότερνταμ (ημιτελικά), το Ακαπούλκο (τελικός), το Monte-Carlo (πρωταθλητής), τη Βαρκελώνη (τελικός), τη Λυών (πρωταθλητής) και το Roland Garros (τελικός).