Μονή Αγίου Νεκταρίου: Σε καραντίνα οι μοναχές λόγω κορονοϊού – Κλειστοί οι ξενώνες

136

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου – Αγίας Τριάδας, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τα κρούσματα Covid 19 στη Ιερά Μονή, μετά από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, όπου γινόταν λόγος για κλείσιμο της μονής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι μοναχές βρίσκονται σε καραντίνα και ότι όλος ο χώρος της Μονής έχει απολυμανθεί, οι ξενώνες είναι κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας, καθώς και ότι δεν γίνονται ιερές ακολουθίες, παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι αρνητικό με πολλαπλά συνεχόμενα Ράπιντ τεστ, από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Αιγίνης.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Έπειτα από ψευδείς και ανακριβείς αναφορές οι οποίες έχουν ανεβεί στο διαδύκτιο, ανακοινώνουμε:

Η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενεί από τον ιό του COVID, 13 στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 του μηνός, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα, έχοντας πλήρη απομόνωση σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιεράς Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.

Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι αρνητικό με πολλαπλά συνεχόμενα Ράπιντ τεστ, από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Αιγινης. Ιερές Ακολουθίες, παρακλήσεις κ Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας! Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωσή μας.

Η Παναγία μας να σας χαριτώνει και να σας έχει υπό την προστασία της!

Με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό
Τιμοθέη μοναχή και αί συν εμοί αδελφαί!”