Γενέθλια με πρόκριση για τον Στέφανο (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό του για τα 23α γενέθλιά του, κερδίζοντας έπειτα από φανταστική εμφάνιση τον Karen Khachanov με 2-0 σετ και εξασφαλίζοντας την είσοδό του στα προημιτελικά του Masters του Καναδά.

573

O Τσιτσιπάς ήταν ακαταμάχητος στον αγώνα του με τον Khachanov, επιβλήθηκε του Ρώσου με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε μέσα σε 79 λεπτά στην τελική 8άδα του National Bank Open στο Τορόντο, ανήμερα των 23ων γενέθλιών του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Khachanov. Τελείωσε τον αγώνα με 18 winners και 16 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Ρώσος είχε 15 winners και έφτασε τα 32 αβίαστα λάθη.

Από το ξεκίνημα ο Στέφανος πάτησε το γκάζι και έκανε break στο 4ο game, για να “ξεφύγει” με 3-1 και αργότερα με το σερβίς του με 4-1. Είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει και double break στο 6ο game, αλλά ο Khachanov τις έσβησε και κατάφερε να μειώσει σε 4-2.

Ο Τσιτσιπάς με love service game έφτασε στο 5-2 και αργότερα ήρθε αντιμέτωπος με το πρώτο break point στον αγώνα, αλλά το έσβησε και κράτησε ξανά το σερβίς του, για να κάνει το 6-3.

Και στο 2ο σετ το ξεκίνημα του Στέφανου ήταν άψογο και ο Έλληνας τενίστας έκανε το 2-0. Διατηρήθηκε με ασφάλεια σε θέση οδηγού, έφτασε σε δεύτερο break στο 7ο game (5-2) και αντιμετώπισε ξανά για 1η φορά break point όταν σέρβιρε για το σετ, αλλά το έσβησε και αυτό για να κάνει επιτυχώς το 6-2 και να “σφραγίσει” τη νίκη του σε 1 ώρα και 19 λεπτά.

O Στέφανος έφτασε τις 4 νίκες σε ισάριθμες νίκες απέναντι στον Khachanov, τον Αργυρό Ολυμπιονίκη του Τόκιο. Σ’ αυτή τη σεζόν ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχει πλέον 44 νίκες (44-12) και προκρίθηκε στον 4ο προημιτελικό του σε ένα Masters 1000 – από τα 5 τουρνουά που έχει λάβει μέρος – μετά από το Μαϊάμι (προημιτελικά), το Monte-Carlo (νικητής) και τη Ρώμη (προημιτελικά).

Θα προσπαθήσει να μπει στον 7ο ημιτελικό του σε ένα Masters συνολικά στην καριέρα του, αντιμετωπίζοντας αύριο τον Casper Ruud. Ο 22χρονος Νορβηγός λίγα λεπτά πριν κέρδισε τον Dusan Lajovic με 6-4, 6-3.

Θυμίζουμε πως άλλη μια φορά έχουν συναντηθεί Τσιτσιπάς και Ruud στο tour, για τον 3ο γύρο του Masters της Μαδρίτης και ο Νορβηγός είχε κερδίσει με 7-6 (4), 6-4, εμποδίζοντας τον Στέφανο να μπει σε ακόμα έναν προημιτελικό σε Masters – στο μόνο Masters που δεν μπήκε στην 8άδα για φέτος. Παλιότερα είχαν παίξει και σε έναν τελικό σε Futures στην Ιταλία, το 2016, και τότε ο Στέφανος είχε κερδίσει την αναμέτρηση στο tie-break του 3ου σετ.